ДПС вече не пазят и лице. И Магнитски, и Пандора, и

...
ДПС вече не пазят и лице. И Магнитски, и Пандора, и
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Пеевски води две листи, за да пази имунитет |

ДПС вече не пазят и лице. И " Магнитски ", и " Пандора ", и КТБ - всички приказваме, всичко се знае. Реално демонстрираха, че не им пука от нищо. Направиха го елементарно за нас, с цел да имаме ясна линия за какво не може да работим с тях. Абсурдно е! И за какво го сложиха на две листи - с цел да резервира един имунитет. "

Това съобщи съоснователят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в коментар за това, че Делян Пеевски е лидер на листите на Движението за права и свободи в Благоевград и във Велико Търново.

Двамата някогашни министри на стопанската система и финансите - Кирил Петков и Асен Василев - бяха на посещаване в Русе с " рейса на смяната ", дружно с лидера на листата им в Русе Николай Събев. Те разговаряха с локални поданици за обучение, правосъдна промяна, за присъдите против България в Брюксел. " Лесно е да правиш неточности и страната да заплаща ", коментира по този мотив Петков. Според него сега имаме основен прокурор, който може да командирова различен прокурор където си реши, да " издърпа " всяко дело. " Първата стъпка е да помислим по какъв начин това да се промени. Бях министър три месеца. Ето такива папки хвърляме в прокуратурата и все едно, че ги даваме в празна пощенска кутия ", добави той.

Петков разяснява проблема към неговото поданство с укор към правораздаването: " Другата тематика е за профилирания съд и прокуратура. Още Конституционният съд не се е произнесъл, те се задействаха, а за всички папки, които им дадохме - цялостно безучастие ". 

Мъж се оплака, че на борсата за плодове и зеленчуци непрекъснато има чиновници на Национална агенция за приходите. " Това ли ни е казусът, това ли е сивата стопанска система? ", възнегодува той, на което някогашният финансов министър отвърна с " Пречи ли? ". После изясни, че персонално е одобрил акцията като министър. По думите му оборотът се е вдигнал с 30% за три дни, откакто са почнали инспекциите. Акции има и при горивото: " В 25-те склада за горива с 50% се подвигнаха размерите на горивата ".

Бившият министър бе запитан дали във групировката мислят и за държавните чиновници. " Мислим, даже в бюджета за следващата година е заложена 10% понижение на щата. Всички осигуровки би трябвало да си ги поемат, а Законът за държавния чиновник би трябвало да бъде изменен ", сподели Василев. А Петков дава обещание без значение от инфлацията да няма пенсионер под линията на беднотия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР